Overzicht nieuws artikelsverslagje van de Kraftman in Maasmechelen door Ann Verbeke

Nieuws - 2011-05-30- Leemans Peter

Wat begon als een sombere dag met hier en daar een spat regen werd uiteindelijk een zonnige en leuke namiddag met ideale triatlontemperaturen maar ook een stevige bries. Voor een heel aantal KTT’ertjes was het een eerste kennismaking met het “echte werk” en Pieter-Jan mocht meteen de spits afbijten. Als een echte routiné werkte hij discipline per discipline af. Hij had er duidelijk zin in en is zonder twijfel degene die het meest van iedereen van het fietsonderdeel heeft genoten. Hij behaalde een 6e plaats bij de H6.

Een beetje later lagen Wout, Robbe, Zoe en Tom met z’n vieren op een rij klaar in water, wat ongeduldig wachtend op het startschot dat voor dit jonge geweld zeker vroeger mocht komen (keerpunten oefenen lijkt mij meer iets voor tijdens de training). Bij het buitenkomen van het zwembad onmiddellijk schoenen aan want de steentjes in de wisselzone waren nogal pijnlijk om over te lopen. Deze reeks kreeg respijt, de groteren zouden er wel over moeten. Leuke verrassing: één ouder mocht mee in de wisselzone als “coach”, ideaal voor de mama’s om zich nuttig te voelen, al kunnen onze zwemlopers het eigenlijk al goed zelf. Vol overgave werd er gefietst, sommigen een beetje overmoedig, anderen in oorlog met de versnellingen, maar allemaal met evenveel overtuiging. We noteerden snelle wissels met weinig werk voor de “coaches”. Het lopen nadien lag hen duidelijk beter, ze kwamen terug op hun plooi maar een spurtje zat er niet meer in. Ze hebben gevochten als leeuwen en behaalden een 2e (Zoë), een 3e (Tom), een 6e (Wout) en een 7e plaats (Robbe).

In de vierde reeks startten Jarne en Aline. Even in het water verpozen voor het vertrek (Jarne), een snelle start, onderweg even twijfels bij Aline over de crawl maar toch dapper doorgezet. Jarne voelde zich duidelijk thuis op de fiets, met telkens een grote glimlach naar de supporters en Aline in het wiel. Onderweg vindt Aline haar tweede adem en ze komt als eerst in de wisselzone, op de voet gevolgd door Jarne. Het lopen brengt weer een wissel, Jarne finisht als eerste met kort achter hem Aline, goed voor respectievelijke 10e en 6e plaats.

Ondertussen maakten de H/D14 en 16 Stijn, Arno, Florien, Yoran en Sharon zich klaar. Na wat discussie over wie in welke baan moest liggen klonk het startsein. Als een pijl uit een boog vertrokken ze en al na een kleine 4 minuten kwamen de eersten in de wisselzone, op naar het fietsen. Door het mooie parcours was het voor de supporters mogelijk om verschillende keren per onderdeel de longen uit het lijf te schreeuwen, zonder zelf onmetelijke afstanden te moeten afleggen (niet iedereen is triatleet!). Met pijn in het hart zagen we Stijn te voet terugkeren naar de start. Lek rijden overkomt de beste atleten maar dit is uiteraard maar een magere troost. Yoran nestelde zich vrij snel in een kopgroepje en handhaafde zich daar goed. Na een snelle wissel vertrok hij voor zijn loopronden. Florien en Sharon kwamen net na elkaar binnen en Florien maakte een iets snellere wissel. Arno kwam als laatste KTT’er binnen in de wisselzone maar als enige niet koersfietser heeft hij zich prima geweerd. Haren in de war maar vol goede moed is hij beginnen lopen. Er kon zelfs een glimlach voor ons af. Bij het keerpunt komt Yoran een beetje ongelukkig ten val maar met een verbeten gezicht loopt hij door (5e plaats). Later blijkt dat z’n knie gehecht moet worden. Sharon passeert Florien tijdens het lopen en ze komen respectievelijk op een mooie 1e en 2e plaats aan (D16 en D14). Arno komt als 7e aan.

Tijdens de prijsuitreiking ontstaat even wat verwarring wanneer door de organisatoren vergeten wordt dat Zoë een 2e plaats behaalde en Florien plots tot winnares uitgeroepen wordt. De zaken worden na wat protest rechtgezet en de podiumplaatsen correct verdeeld. Er was heel wat blauw te zien vandaag, de kleuren werden weer goed verdedigd en het zijn stuk voor stuk doorzetters!

Bedankt Ann voor dit mooie verslag.

Foto's volgen later.No Limit Triatlon Zwevegem

Nieuws - 2011-05-29- Peeters Hilde

Vandaag konden we onze KTT jeugd aan het werk zien in Zwevegem waar ze hun 2e triatlon voor de Vlaamse ranking streden.

Bij jeugd C kwamen Yorben en Tom VC aan de start. Yorben kwam als 2e uit het water en kon die plaats mooi behouden. Ook Tom legde een vlekkeloos parcours af en eindigde knap 7e. Dat ziet er veelbelovend uit voor die jonge gasten.

Tom VC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arno, Arne, Ruben, en Jessica bij de dames, mochten de blauwe kleuren verdedigen bij jeugd B. Arne nam een super snelle start tijdens het zwemmen, en kwam tot onze verwondering zelfs 3e uit het water, enkele plaatsen verder gevolgd door Arno. Bij het fietsen heeft Arne een aantal plaatsen moeten prijsgeven, maar dat wist hij ruimschoots goed te maken tijdens het lopen. Arno daarentegen wist zijn positie reeds te zetten tijdens het fietsen en kwam uiteindelijk als 5e over de streep.  Arne volgde op een 7e plaats.  Intussen werkte ook Ruben zijn wedstrijd af, deze keer in stijl, als revanche op zijn prestatie van vorig jaar :-)

Jessica heeft haar wedstrijd vooral gemaakt in het fietsen en lopen, maar eindigde spijtig genoeg net naast het podium.  Nog wat extra zwemtraining en dat komt dik in orde.

Trainer Geert heeft onze jeugd nauwlettend in het oog gehouden, en weet waaraan er gewerkt dient te worden. Wissel gaat bij de meesten te traag, fietsen kan bij sommigen beter, en misschien wat meer afstand zwemmen.  In ieder geval, er zit nog progressie in.

ETU junior cup

 

 

 

 

 

 

 

In de late namiddag was het tijd voor het serieuzere werk tijdens de ETU junior cup, waar Tom S de Belgische kleuren mocht verdedigen, en hij deed dat met verve.  Prachtige zwemprestatie, vlot fietsparcours en als een raket gelopen om te eindigen op een 5e plaats totaal, 3e Belg en 1e jeugd A.  Zat de massage van nonkel Kurt daar voor iets tussen ?

Proficiat aan allen !! Benieuwd hoe ze het er in Maasmechelen vanaf gebracht hebben.

Uitslag zie http://www.nlt.be/wedstrijd/triatlonzwevegem2011/uitslagen.php

Foto's volgen.Trainersnieuws

Nieuws - 2011-05-25- Leemans Peter

Niet alleen onze atleten komen met goede resultaten naar huis.
Ook onze trainers doen het goed.
Zowel Nico Marien als Johan Smolders zijn geslaagd voor hun examen van Triatlon Trainer B.
Langs deze weg een dikke proficiat aan beide trainers!Triatlon Seneffe

Nieuws - 2011-05-22- Leemans Peter

Vandaag trokken we met de Jeugd C, B, A en onze Juniors naar Seneffe. Hier werd voor de 25e keer hun triatlon georganiseerd.

Bij de Heren Jeugd C kwamen Yorben Verboven, Simon Folens en Tom Van Capellen aan de start. Tom voor zijn eerste triatlon. Simon, een rasechte topzwemmer, heeft intussen in zijn korte triatlon carriere reeds bewezen zijn mannetje te kunnen staan. En dat samen met een meer ervaren Yorben, al is triatlon nog nieuw voor hem. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden.
Bij het zwemmen bewees Simon zijn reputatie en klom als eerste op de ladders, gevolgd door Yorben op een tweede plaats. Tom volgde kort daarop in een grotere groep. Bij het verlaten van de wisselzone trof het noodlot Simon. Zijn ketting kwam vast te zitten. Verscheidene minuten gingen erover voor de scheidsrechters de ketting uiteindelijk los kregen. Yorben fietste intussen aan kop met een concurrent die hij tijdens het lopen na een versnelling achterliet. Uiteindelijke uitslag Yorben 1ste plaats, Tom 8 ste plaats en Simon nog een verdienstelijk 16e plaats.
Wat we onthouden van deze wedstrijd is de goede algemene vorm van Yorben, het doorzettingsvermogen van Simon die ontdanks zijn tegenslag bleef doorzetten, en Tom die een mooie eerste wedstrijd neerzette.

Yorben podium

Hierna was het de beurt aan Jeugd B met Arne Olyslaegers, Arno Nackaerts en Ruben Scheers, en bij de dames Jessica Verlinden. Arno maakte zijn zwemmersrol waar en kwam voor Arne en wat verder Ruben uit het water. Tijdens het fietsen kwam in deze plaaatsen geen verandering. Maar bij het lopen kwam Arno in de problemen en kreeg zijn voeten niet meer vooruit. Arne liep zo sterk naar een mooie 7e plaats in een sterk deelnemersveld. Arno hielp vol en kwam als 14e over de streep terwijl Ruben een mooie 24e plaats wist te veroveren.
Jessica startte na een goede zwembeurt aan het fietsen. En hoewel ze daar goed mee draaide was er te merken dat er iets niet klopte. Ze bleek lichamelijk niet helemaal in orde, en dit kwam tijdens het lopen nog meer tot uiting. Met tranen in de ogen probeerde ze er het beste van te maken en eindigde op een 8ste plaats.
Ook hier zagen we at het beste van zichzelf geven en ondanks de tegenslag toch doorgaan tot de finish.

Hierna was het stilaan tijd voor het Jeugd A/Junior geweld, met voor KTT aan de start Tommeke Suetens en Dimitri Scheers. Tom liet zich dit maal niet verrassen in de start en was goed mee weg. Hij verliet als 3e het water, Dimitri kwam wat later uit het water na een voor hem sterk zwemnummer. Een ongenaakbare Maarten Van Riel (Junior) was intussen solo aan het fietsen begonnen, Tom vond aansluiting in het achtervolgende groepje en Dimitri reed ook solo na nog een tweede groep. Na een snelle wissel (intussen zijn handelsmerk) begon Tom als tweede aan het lopen, Maarten had zijn voorsprong intussen opgebouwd naar meer dan 2 minuten, eerste plaats zat er dus niet in. Maar de oude bekende kwam weer roet in het eten gooien. Dit maal was het de beurt aan Tom van een pijnlijke grimas te trekken. Hij heeft zo nog 2 Jeugd A moeten laten voorgaan. 3e plaats Jeugd A dus en 4e algemeen. Intussen werkte Dimitri verder een regelmatige, en vooral goede, wedstrijd verder af, met een mooie 6e plaats bij de juniors tot als resultaat.

Eindconclusie, onze jeugd presteert niet alleen goed, ze heeft ook het doorzettingsvermogen om door te bijten bij tegenslag. Voor sommigen was het vandaag een mindere dag, volgende keer beter. Voor diegene bij wie het goed draaide smaakt dit ook duidelijk naar meer. En dat zal er zeker komen.

Uitslag bij ChronoRace

Je kan reeds een aantal foto's zien op de Gallery

Afspraak op de volgende wedstrijden.Dagje Zwemloop Scherpenheuvel (update)

Nieuws - 2011-05-22- Leemans Peter

Vandaag had ik samen met trainer Eric de opdracht om onze jeugd te scouten in Scherpenheuvel. Geert en Peter zaten met onze “oudere” jeugd in Seneffe daar zou het er stevig tegen aan gaan was de afspraak . Maar ook onze kleinsten en iets oudere (die de voorkeur geven aan Zwemlopen) lieten vandaag het beste van zich zien. Omdat ik me toch meer met de middengroep bezig hou was ik echt wel benieuwd naar de prestaties van onze allerjongsten. Geert en Peter hadden er de laatste weken al redelijk over gestoeft maar dit wilde ik toch wel eens zelf zien!!!

En vanaf het eerste startschot zag ik een gretige Tuur (Als een perfecte starten) uit de blokken schieten! Ik zie die kerel nog een eerste keer komen lopen met mij en Geert in Viersel, dit is nog geen jaar geleden en wat een verschil... men haar komt er recht van omhoog. Het is duidelijk dat Geert die gasten weet aan te pakken. Ook Pieter-Jan lag deze keer niet op zijn rug maar wel in mooie vormspanning in het water netjes van onze kleinste!!

De volgende reeksen teveel om op te noemen, verscheidene podia en ook iets verdere plaatsen maar allen super gedaan. In de laatste reeks kaapte Sharon (onze laatste aanwinst) nog een eerste plaats weg in haar categorie. We hebben zowel ikzelf als Eric weer veel gezien wat super was, en ook enkele kleine foutjes waar we als trainer weer verder mee kunnen.

Voor mijzelf een geslaagde dag maar super vermoeiend, na een 1/2 triathlon voel ik me dikwijls minder moe ! Daarom des te meer respect voor ouders, supporters, ..... die telkens weer langs de kant staan op onze vele wedstrijden. Het zag daar op den heuvel (volgens Eline bergen) weer blauw van het volk vandaag, en ben er zeker van dat het in Seneffe niet anders was.

Verslag Johan Smolders

Foto's vind je hier

De uitslag volgt later, en de volgend afspraken zijn:

27/05 => Natuurloop KTT ( Vanaf C )
29/05 => Triathlon Zwevegem ( C-B-A-JUN )
29/05 => Krafman Maasmechelen ( Allen )
05/06 => Zwemloop Bilzen ( Kids 1-2-C )
         => Halve marathon Nijlen ( Allen )Yoran derde op 1/16e triatlon Leopoldsburg

Nieuws - 2011-05-19- Leemans Peter

Een beetje laat maar we willen het toch vermelden.

Vorige zondag ging er ook een sprinttriatlon door in Leopoldsburg.

Vader en zoon Jacobs kwamen hier aande start voor respectievelijk de 1/8 en 1/16e afstand.

Yoran behaalde hier een mooie derde plaats.

Uitslag zie triatlonleopoldsburg

 Verslag Zwemloop Oostkamp - Jasmine Belgisch kampioene vrije slag

Nieuws - 2011-05-16- Leemans Peter

Een verslagje van de zwemloop in oostkamp.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen was de zon toch van de partij. Zoë heeft een abonnement genomen op de 4de plaats lijkt wel want de laatste wedstrijden is ze telkens 4de geeindigd.

Wel een mooie prestatie want ze is elke keer de eerste van haar geboortejaar. De schoenenwissel verliep heel vlot nu. Ze is zelfs blijven rechtstaan. Met een grote glimlach heeft ze de 750m gelopen en ze had zelfs nog even tijd om naar ons te zwaaien.

Ook de zusjes Brion hebben tegen een jaartje ouder gestreden en waren 7de, 8ste en 10.

De uitslag kan je vinden op website van de VTDL

Proficiat aan de atleten en bedankt Joyce voor dit verslag.

Gewoonlijk beperken we ons tot de zwemlopen/duatlon en triatlons, maar voor het volgende willen we graag een uitzondering maken. Lees hieronder het verslag van de trotse ouders:

Ons Jasmine nam vandaag deel aan de Challenge Dauven. Dit is het officieuse Belgische kampioenschap zwemmen. De 10 beste tijden per onderdeel mogen deelnemen.

De wedstrijd is voor kinderen vanaf 9 tot 13 jaar en gaat door in het olympisch bad (50m) van Seraing.

Jasmine moest eerst 100m schoolslag zwemmen. Met een tijd van 1’44.78 strandde ze op 0.08” van de overwinning. Goed voor zilver dus.

Voor de 100m vrije slag wisten we dat er een overwinning inzat. Vrijdagavond zette ze op de zwemwedstrijd in Herentals een scherpe tijd neer van 1’25.47 Hier bevestigde ze haar kunnen door een gouden medaille te behalen in 1’25.95” wat eigenlijk beter is omdat een 50m bad tragere zwemtijden levert.

Foto’s hebben wij niet kunnen nemen omdat het publiek op de tribunes moest blijven.

Proficiat Jasmine met deze mooie prestatie!Verslag Duatlon Ruddervoorde

Nieuws - 2011-05-11- Leemans Peter

Vandaag stond voor de jeugdcup Duathlon een wedstrijd in Ruddervoorde op het programma.
Jessica mocht als enig jeugdlid de kleuren van KTT gaan verdedigen.

Bij aankomst was het even schrikken van de sterke bezetting die afgezakt was naar West-Vlaanderen voor de reeks jeugd B (D14-15)
Zowel de Belgische als Vice-Belgische kampioen waren op de afspraak.
Na het gezellig weerzien en wat bijpraten met Lore en Eline kon het parcour verkend worden.
Om 14u mochten de jongens starten en een minuut later mochten de dames hun wedstrijd aanvangen.

Na een snelle start van thuisatlete Emma Denorme werd er een achtervolgend groepje gevormd met  Jessica, Eline, Karlien en Lore.
Na één kilometer liet men Emma ter plaatse maar hier moest ook Eline de drie laten gaan. Jessica, Karlien en Lore konden met een voorsprong van 15 sec de wisselzone induiken.
Tijdens de 10km fietsen verliep de samenwerking subliem en zo konden ze gezamelijk hun voorsprong uitbouwen tot anderhalve minuut op Eline.

Bij het uitlopen van de wisselzone en de aanvang van het 2de deel lopen nam Jessica de leiding en bouwde deze stelselmatig uit. Ze vertraagde niet en kon zo met 150 m voorsprong finischen op Karlien, die Lore er had afgelopen. Lore had blijkbaar nog wat last van een verkoudheid.
Jessica was diep gegaan maar gelukkig met haar eerste plaats en het podium in goed gezelschap.

Podium Ruddervoorde


Verslag gemaakt door Erik Verlinden

Foto's op http://gallery.bitsink.be/main.php?g2_itemId=123733Goud voor Jessica op de Duatlon te Ruddervoorde

Nieuws - 2011-05-09- Leemans Peter

Terwijl de volwassenen (waaronder niet weinig ouders en trainers) het beste van zichzelf gaven in Geel trad Jessica aan in de duathlon te Ruddervoorde.

We wachten nog op het verslag en de foto's maar we konden op het internet de uitslag al vinden.
Daaruit bleek dat ze een fantastische prestatie neerzette door niet minder dan de eerste plaats te behalen! Ze hierbij ging vooraf aan haar niet te onderschatten concurrenten Karlien Claus, Lore Muys en Eline Desaunois.

Uitslag : http://www.3athlon.be/timing/pdffiles/2011/ruddervoorde2011/ruddervoorde2011_jeugd_b_scratch.pdf

We willen jullie ook de foto's van de volwassenen in Geel niet onthouden:

http://gallery.bitsink.be/main.php?g2_itemId=121934